Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Πόσο μπορείς να “φτιάξεις” ένα GT-R;


Η Αυστρία είναι μια χώρα που φημίζεται και είναι περήφανη για πολλά πράγματα. Ένα από αυτά φαίνεται πως είναι και το πείραγμα των αυτοκινήτων. Η τελευταία απόπειρα για κάτι τέτοιο έρχεται από της εταιρία Konigseder, η οποία πήρε το τελειότερο αυτοκίνητο του κόσμου (από όλες τις απόψεις) και αποφάσισε ότι μπορεί να το βελτιώσει!

Η Konigseder λοιπόν πήρε ένα κανονικό Nissan GT-R και έβαλε ένα βελτιωμένο εγκέφαλο, ένα νέο φίλτρο αέρα, σύστημα εξαγωγής από τιτάνιο, ένα νέο bodykit, αναρτήσεις της KW, ζάντες 21 ιντσών και το έβαψαν πορτοκαλί. Η Konigseder δεν ανέφερε για το… πόσα άλογα προσέθεσε το νέο χρώμα στη νέα GT-R αλλά σίγουρα δεν το έκανε πιο όμορφο.

Όλα αυτά έκαναν αυτή τη GT-R να αποδίδει 572 Ιαπωνικο-Αυστριακούς ίππους. Οι αυστριακοί ισχυρίζονται ότι η δικιά του έκδοση του GT-R μπορεί να επιταχύνει από 0 σε 200 χλμ/ώρα στον απίστευτο χρόνο των 9.8 δευτερολέπτων, χρόνο δηλαδή όπου ένα απλό GTI χρειάζεται για να επιταχύνει από 0 σε 100 χλμ/ώρα. Καταπληκτικό επίτευγμα για ένα αυτοκίνητο δρόμου με τέσσερις θέσεις.

Συγχαρητήρια λοιπόν στους Αυστριακούς. Μετά το Mozart και τον Schwarzenegger μπορεί να είναι υπερήφανοι και για την Konigseder Nissan GT-R (αν εξαιρέσουμε το χρώμα).





Τη γρατζούνισε τη McLaren



Ατυχήματα συμβαίνουν συχνά αλλά σπάνια βλέπουμε να εμπλέκονται σε αυτά supercars μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Ένα από αυτά έγινε στη Γερμανική Autobahn όπου μία McLaren F1 ενώ είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα (ναι καλά!) και στην προσπάθεια του οδηγού να αποφύγει ένα προπορευόμενο όχημα, όπου δεν έκανε δεξιά για να περάσει η McLaren, τράκαρε δύο αυτοκίνητα.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ο οδηγός της McLaren ευθύνεται για το συμβάν, καθώς δεν… άναψε φλας για να αλλάξει λωρίδα. Το κόστος της ζημιάς που υπέστη το (σχεδόν) Βρετανικό supercar εκτιμάται στις 100.000€ (αυτό πρέπει να πόνεσε).