Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ακυρώθηκε ο πρώτος αγώνας της F1 στο Μπαχρέιν


Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις οδήγησαν τον πρίγκιπα Salman bin Hamad Al Khalifa να ακυρώσει τον προγραμματισμένο για τις 13 Μαρτίου αγώνα, του πρώτου στο καλεντάρι, του Μαχρέιν.

Το υπουργείο επικοινωνίας του Μπαχρέιν ανακοίνωσε την πρόθεση του διαδόχου του θρόνου να ακυρώσει την διοργάνωση αναφέροντας: "Προτεραιότητα του Μπαχρέιν είναι να ξεπεράσουμε αυτή την τραγωδία, θεραπεύοντας τον διχασμό και ανακαλύπτοντας εκ νέου το οικοδόμημα που θα ενώσει τον λαό. Αυτή τη στιγμή όλη η προσοχή της χώρας επικεντρώνεται στην ανάπτυξη ενός εθνικού διαλόγου για το Μπαχρέιν."

Ο Bernie Ecclestone (διευθύνων σύμβουλος της Formula One Adninistration) δήλωσε: "Είναι λυπηρό που ο αγώνας του Μπαχρέιν έπρεπε να αποσυρθεί από το πρωτάθλημα. Ευχόμαστε τα καλύτερα για όλο το έθνος, στη προσπάθεια που κάνουν να επουλώσουν τις πληγές της χώρας τους. Η φιλοξενία και η ζεστασιά είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του λαού του Μπαχρέιν, κάτι το οποίο μπορούν να επιβεβαιώσουν όλοι όσοι έχουν παρευρεθεί στο συγκεκριμένο Grand Prix. Ανυπομονούμε να ξαναβρεθούμε στο Μπαχρέιν το συντομότερο δυνατό."

Δεν έχει οριστεί νέα ημερομηνία για το Grand Prix του Μπαχρέιν, το οποίο βρίσκεται στο πρόγραμμα της F1 από το 2004. Ο πρώτος αγώνας της νέας σεζόν πλέον θα πραγματοποιηθεί στο Grand Prix της Αυστραλίας στην Μελβούρνη στις 27 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου