Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Ένα supercar για... δεκάχρονα!


Αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία είναι το νέο καμάρι της Lamborghini, το οποίο θα παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενέβης.

Η Lamborghini μένει πιστή στον χαρακτήρα των αυτοκινήτων της. Δηλαδή φτιάχνει αυτοκίνητα για εκατομμυριούχους με παλιμπαιδισμό. Μοιάζουν με διαστημόπλοια, έχουν κινητήρες που θα μπορούσαν να κινήσουν κι ένα αεροπλανοφόρο, ακούγονται σαν ένας πύραυλος V2 και σου φωνάζουν "come out and play". Ότι ακριβώς ονειρεύεται ένας δεκάχρονος πιτσιρικάς, για αυτό άλλωστε κοσμούν και οι αφίσες της Lamborghini τους τοίχους του παιδικού του δωματίου.

Σοβαρά τώρα (όσο σοβαρά μπορείς να ασχοληθείς με ένα αυτοκίνητο με τέτοια εμφάνιση) η Lamborghini αντικατέστησε τον V12 κινητήρα LP670, με το νέο χειροποίητο LP700 ο οποίος είναι συνδεδεμένος με ένα αυτοματοποιημένο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων μονού συμπλέκτη. Δεν ξέρω τι ακριβώς σημαίνει αυτό αλλά με ιπποδύναμη 700 ίππων στις 8.250 στροφές/λεπτό ο νέος κινητήρας της Ιταλικής εταιρίας ψυχοπαθών ζυγίζει μόλις 235 κιλά!!! Εκπληκτικό επίτευγμα και κάτι που σημαίνει ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι αρκετά πιο ελαφρύ από τον προκάτοχό του. Πιο ελαφρύ και με περισσότερη δύναμη; Τι τέρας δημιούργησαν πάλι οι Ιταλοί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου