Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Η Nissan ανακοίνωσε το πρώτο της ηλεκτροκίνητο sport αυτοκίνητο


Αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία είναι το νέο concept της Nissan. Ονομάζεται Esflow και είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο sport αυτοκίνητο της Γιαπωνέζικης εταιρίας.

Το Esflow λοιπόν έρχεται για να αλλάξει τα δεδομένα και να ανατρέψει τις φράσεις κλισέ όσων λατρεύουν την ταχύτητα, του στυλ «οι μηδενικές εκπομπές ρύπων έρχονται σε βάρος της σπορ οδήγησης».

Το ηλεκτροκίνητο διθέσιο concept της Nissan έχει σασί αλουμινίου, κίνηση στους πίσω τροχούς και δύο (!) ηλεκτρικές μηχανές στον πίσω άξονα. Οι επιβάτες κάθονται ακριβώς στη μέση του οχήματος για καλύτερη κατανομή του βάρους.

Χρησιμοποιεί πλαστικοποιημένες μπαταρίες ιόντων λιθίου, με τις οποίες η Nissan ισχυρίζεται ότι μπορεί να επιταχύνει από 0 σε 100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από πέντε δευτερόλεπτα και να διανύσει περισσότερα από 250 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση. Η τελική ταχύτητα είναι άγνωστη, όπως επίσης και το πόσες ώρες χρειάζονται οι μπαταρίες για να φορτίσουν.

Επίσης η Nissan υπόσχεται πως το Esflow θα είναι εξοπλισμένο με άπειρα ηλεκτρονικά συστήματα, ούτως ώστε ο ιδιοκτήτης του να νιώθει ότι το αυτοκίνητο είναι προέκταση του σώματός του και να αντιδρά σε κάθε του κίνηση και ιδιοτροπία.

Προς το παρόν δεν έχουν διαρρεύσει περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες για το Esflow, ούτε το εκτιμώμενο κόστος σε περίπτωση που τελικά αποφασίσει η Nissan να το βάλει στην διαδικασία παραγωγής. Το νέο concept της Γιαπωνέζικης εταιρίας θα παρουσιαστεί στην επόμενη έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης.

Πλέον όλοι οι λάτρεις της ταχύτητας θα μπορούν να συνδυάσουν την σπορ οδήγηση και να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο για την διάσωση της χελώνας καρέτα-καρέτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου